Technologie

Chip On Board:

Stel je de kleurrijke bouwstenen in de videobanner hierboven voor als kleine gloeilampen. Meestal worden deze lichtbronnen door middel van vier pinnen bevestigd op een printplaat. Deze traditionele 'Surface Mount Device' (SMD) technologie heeft echter enkele nadelen. Elke pin is gevoelig voor vocht en trillingen, die de lamp kunnen beschadigen en de helderheid kunnen beïnvloeden.

Met COB nanotechnologie kunnen de kleine lampen zonder enige verpakking of pinnen direct op een oppervlak worden bevestigd. Dit zorgt voor een betrouwbaarder en functioneler product in vergelijking met andere schermen op de markt.

Technologie waarbij de LED chips geen behuizing behoeven impliceert dat er meer ruimte is op de PCB om al dan niet te benutten. Door de beschikbare ruimte op de meest efficiënte manier te gebruiken kunnen er meer LED chips op de printplaat worden overgebracht. Dit maakt de weg vrij voor commercieel levensvatbare micro LED schermen. Aan de andere kant zal het bezetten van zo min mogelijk ruimte (i.p.v. alle beschikbare ruimte) voor de LED chips op een doorzichtige folie een hogere mate van transparantie tot gevolg hebben.  

Onze voornaamste producten zijn flexibele LED folies en strips die tot wel 20 meter lang kunnen zijn en nog geen 1,5 mm dik. Ze zijn zowel overdag als ’s nachts goed zichtbaar. Neem contact met ons op voor meer details of om uw project te bespreken.

We ontwikkelen ook UVC oplossingen met behulp van slim ontworpen LED patronen binnenin een apparaat om alle hoeken van een object effectief te bestralen en bacteriën en virussen te elimineren. Stel je de bouwstenen voor als kleine indringers die door het UVC licht worden geëlimineerd.

Ten slotte werken we aan LED spaken voor fietsen die tijdens het ronddraaien een holografisch beeld weergeven en LED modules voor drones.

Geschiedenis van LED schermen.

Verdieping in COB technologie: volgt binnenkort.

Liang Qing, drijvende kracht achter COB schermtechnologie.

Y.C. Lo, voormalig topman van Philips, was een van de eersten die de volle reikwijdte van COB technologie naar waarde wist te schatten.