Technologie

Chip-On-Board (COB) nanotechnologie maakt het mogelijk LED producten te ontwikkelen zonder kwetsbare behuizing voor de chips. Deze kunnen direct op een substraat worden geplaatst. Zonder behuizing wordt een scherm lichter en kan het ook voor plexiglas worden ingezet.

Ieder legoblokje in de bovenstaande videobanner is voor te stellen als een behuizing. Per behuizing zijn vier pinnen nodig ter bevestiging aan het substraat. Deze pinnen zijn kwetsbaar en gevoelig voor vocht en trillingen. Vocht in een behuizing kan de eigenschappen van UVC LED chips negatief beïnvloeden.

Voor desinfectie doeleinden is betrouwbaarheid van de UVC LED chips van cruciaal belang.

COBstr is in staat om op industriële schaal strips te maken met UVC LEDs. Door deze op een slimme manier in een doos te plaatsen kan de inhoud ervan volledig worden belicht en zodoende snel en efficiënt worden ontsmet. Met een beetje fantasie kan men de legoblokjes in de videobanner ook zien als de bacteriën en virussen die van het oppervlak of de verpakking van een product worden verwijderd.

De meest recente innovatie van COBstr is het ontwerp en de integratie van één driver IC per LED in plaats van één driver IC per veelvoud aan LEDs. Productprestaties kunnen hierdoor aanzienlijk worden verbeterd.

Y.C. Lo, voormalig topman van Philips, was een van de eersten die de volle reikwijdte van COB technologie naar waarde wist te schatten.